61 minutit Barcelonas

61 minutit Barcelonas

Äratuskell 3:30.

Kõik teised, isa ja vennad, nohisevad rahus edasi, kuid ma krapsan särtsakalt püsti. Reis Kataloonia pealinna on lühike, ainult üks täispikk päev ning iga tund on arvel. Tulime isa saabuva 50nda juubeli puhul jalkat vaatama – Barcelona vs Villareal -, kuid mäng lükati edasi ja niisiis oleme klassikalised turistid.

Maa-aluses parklas kiired pildid meie uhiuuest rendiautost Audi Q2 ning võtan suuna Barcelona küngaste poole, et öist linnavaadet otsida.

4:35. Olen Bunker del Carmel vaateplatvormil ning teen esimesed klõpsud. Vaade on üle prahi. Kohalikud noored miilustajad hüppavad nurga tagant välja ja mu süda jätab korraks löögi vahele. Täismees, kuid millegipärast on natuke kõhe. Vaatan ja mõtlisklen, teen mõned pildid ja liigun tagasi auto poole. Lähen sõidan mööda öist Barcat ringi, linn on praktiliselt tühi.

5:44. Jõuan tagasi parklasse, mis asub meie apartmenti läheduses. Seal lähedal on ka Kataloonia Kunstimuuseum, kohalikud kutsuvad seda Palau Nacionaliks. Eile sai korraks nendest treppidest üles ronitud ning vaadet täitsa oli. Seega mõtlen, kui liigun selle lõunaküljele, ehk avanab sealt hea vaade linnale. Nii oligi.

Vaateplatvormi massiivse kivist piirdeaia peal on veel massiivsem pott või vaas (?), ronin sinna otsa ja tundub, et siia saan kaamera üles sättida. Ajan oma statiivi jalad täiesti harali, keeran otsa oma uue lemmikobje 85mm f1.4 ning leian läbi viewfinder‘i üles Sagrada Familia. Plaan on hea, jään siis passima. Jätkuvalt on kottpime, mõnda inimest olen näinud, kes hommikul vara prügikaste tühjendavad.

6:21. Teen esimese pildi ning peas juba jooksevad erinevad ideed, kuidas see kõik, mis nüüd toimuma hakkab enne päikesetõusu, üheks seeriaks kokku vorpida.

7:22. Teen viimase pildi. Tundub, et on piisavalt. Päike on juba natuke aega tagasi tõusnud ja terve linna üle valgustanud. Teen veel mõned kaadrid panoraami kokku panemiseks, ütlen head reisi jätku uuele saksast pärit sõbrale ning liigun tagasi koju.

61 minutit  ja 16 pilti:

Uni on meeletu, kuid emotsioon kompenseerib selle. Head ööd!

Tanel

 Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *